Bart Boon evolueerde binnen Variapack en volgde het opwaartse lijn van het bedrijf.  In 1997 trad hij in dienst bij Variapack als medewerker in het magazijn, vandaag is hij doorgegroeid tot warehouse officer. 

Bart opereert als warehouse officer, vlakbij het ontvangstloket van onze magazijnen. Als een belangrijke medewerker van Variapack, zorgt hij voor de administratieve opvolging van de bestellingen. "Deze job vereist goede interpersoonlijke vaardigheden en kennis van goederen welke ik in de loop der jaren opgebouwd heb”, legt hij uit. De organisatie van het magazijn? Bart kent het door en door. “Ik ben al 24 jaar in dienst voor Variapack. Door de jaren heen, heb ik het zien evolueren”, duidt hij aan. Bevorderd tot foreman voordat hij doorgroeide tot warehouse officer. Hierdoor heeft hij meer en meer verantwoordelijkheden gekregen zonder zijn gevoel voor menselijke relaties te verloochenen. "Dit is wat ik het liefste doe omwille van het contact met mensen over al de afdelingen heen”.

Van “manueel” tot “geautomatiseerd”

Bart begon zijn carrière op 23 april 1997 bij Variapack, toen werd het bedrijf nog geleid door de familie Vanderlinden. “Op dat moment, was ik magazijnier. Elke medewerker had een specifieke rol. Ik was verantwoordelijk voor het lossen van de vrachtwagens en afwerken van de ontvangsten”, herinnert hij zich.

De organisatie veranderde langzaam aan en de medewerkers werden meer polyvalent voor alle taken in het magazijn. “Zo werkten we in het begin zonder warehousesysteem. Aan het eind van elke rek hing een magnetisch bord waarop de producten en hun plaats werden aangegeven. Door de verdere uitbreiding (hoogbouw) gingen we in ploegen werken en met een rotatiesysteem zodat iedereen elke taak kon vervullen en er afwisseling was. Dankzij de variërende taken, werd alles gemakkelijker als een collega afwezig was of wanneer wij hulp nodig hadden.”

In 2003, kwam dus de introductie van informatica in het magazijn. “Het bespaarde kostbare tijd bij het voorbereiden van de orders. Nu was het niet langer nodig om naar producten te zoeken op de magneetborden. De machines werden van schermen voorzien waarop de pickinginformatie worden getoond.”

Ook de lokalen zijn in de loop van de tijd geëvolueerd. “Toen ik werd gerekruteerd stond de hoogbouw er nog niet en was er geen kantoorruimte aan logistieke zijde waar nu inventory werkt..” Vandaag is Variapack een deel van Bunzl, een grote Internationale groep. De evolutie en de veranderingen roepen ook een grappige herinnering op. “zo werd op een dag, heel in het begin van mijn carriere nog, één van de magazijniers zijn brommer in de rekken verstopt wat een serieuze zoektocht opleverde." Deze anekdote laat zien hoe de kleine menselijke verhalen vaak bijdragen aan het schrijven van het grote verhaal van een bedrijf.