Fabienne Caron, poetsvrouw, komt bij Variapack sinds dat zij heel klein was. Zij vertelt ons al haar herinneringen.

“Variapack is een deel van mijn leven!” Deze zin alleen al vat alles samen wat Fabienne bij Variapack heeft meegemaakt. Vandaag maakt ze deel uit van de muren.

“Els Vanderlinden (de dochter van Gaston Vanderlinden, de oprichter) en ik waren buurmeisjes. Wij speelden heel vaak samen op de parking van Variapack sinds dat ik 5 jaar was. Ik herinner me ook dat ik op de schoot van Gaston zat tekeningen te maken terwijl hij de facturen klaarmaakte.” Fabienne vond Variapack zo leuk dat ze in 1989 werd aangenomen. "Ik heb het gebouw hier altijd onderhouden. Daarnaast, help ik ook met de voorbereiding van interne evenementen," vertelt ze.

Anekdotes en harde klappen

In de 32 jaar dat ze werkt, heeft ze veel hoogtepunten meegemaakt. "Ik weet nog dat een van de werknemers op een dag een vrachtwagen opende en dat er een paar vluchtelingen in verstopt zaten en naar buiten kwamen. We hebben voor ze gezorgd tot de politie kwam. Alles is heel goed verlopen."

Binnen het bedrijf heerst een familiale sfeer. "Ik herinner me vooral 3 juli 1994. Die dag speelden de Belgen voetbal. Voor deze gelegenheid werd een grote barbecue georganiseerd. Al het personeel was aanwezig. "

Toen Gaston Vanderlinden op 30 maart 1996 plotseling overleed op de parking van Variapack, en Els Vanderlinden op 01 februari 2017 bij het verlaten van de bioscoop, was dat een mokerslag. "Het heeft me veel tijd gekost om het een plaats te geven," zegt ze nog steeds ontroerd.

Fabienne heeft ook een anekdote: "Op een dag kwam ik vast te zitten in de lift. Toen ik de startknop indrukte, ontstond er kortsluiting. Gelukkig was de lift nog niet te hoog. Ik kon toen op de deur kloppen zodat iemand me kon bevrijden! "

En in 2006, stortten alle rekken in het magazijn in. "Gelukkig waren er geen slachtoffers. In één weekend hebben alle werknemers alles weer in elkaar gezet. Ik bracht eten 's morgens, 's middags en 's avonds. "

De 50ste verjaardag van het bedrijf heeft dus een speciale betekenis voor Fabienne. “Variapack, het is een familie die ik altijd in mijn hartje zal blijven houden.”