Variapack, de Leuvense groothandelaar in verpakkingen, bestaat op 18 januari 2021 exact 50 jaar.

Hun verhaal begint met kruidenier Gaston Vanderlinden. In 1971 start hij met de verkoop van een verpakking voor druiven in Overijse, het hart van de druivenstreek. De verpakking moest voldoen aan zowel functionele als esthetische eisen. Het bedrijf groeit en Variapack start al snel met de verkoop van verpakkingsmaterialen en toebehoren voor de voedingssector en de kleinhandel.


In 1980 verhuist het bedrijf naar Leuven en vestigt het zich aan de Aarschotsesteenweg 114, de huidige locatie. Er volgen verschillende uitbreidingen, inclusief een opslagruimte met een oppervlakte van 12.000 m². Dit werd meteen ook hun grootste sterkte: bijna alle artikelen konden uit eigen voorraad geleverd worden.


Eind oktober 2006 werd Variapack verkocht aan King Belgium. Een jaar later kocht de groep eerst de bvba Vanderbiest over. Daarna volgde een overname door de internationale, beursgenoteerde groep BUNZL.


Vandaag biedt Variapack een uitgebreid gamma duurzame verpakkingen aan, voornamelijk voor de voedingssector. Ook beschikt Variapack over een uitgebreid assortiment logistieke en e-commerce verpakkingen.


Om de vijftigste verjaardag te vieren is de webshop vernieuwd om de gebruiker nog meer info te verschaffen en eenvoudiger te laten bestellen. Afhankelijk van de verdere maatregelen rond COVID19 zullen er het komende jaar ook verschillende activiteiten georganiseerd worden voor het personeel en de klanten.