Maandelijkse Archieven: Maart 2021

  1. Fabienne Caron : “Variapack, een familie die ik altijd in mijn hartje zal blijven dragen”

    Fabienne Caron, poetsvrouw, komt bij Variapack sinds dat zij heel klein was. Zij vertelt ons al haar herinneringen.

    “Variapack is een deel van mijn leven!” Deze zin alleen al vat alles samen wat Fabienne bij Variapack heeft meegemaakt. Vandaag maakt ze deel uit van de muren.

    “Els Vanderlinden (de dochter van Gaston Vanderlinden, de oprichter) en ik waren buurmeisjes. Wij speelden heel vaak samen op de parking van Variapack sinds dat ik 5 jaar was. Ik herinner me ook dat ik op de schoot van Gaston zat tekeningen te maken terwijl hij de facturen klaarmaakte.” Fabienne vond Variapack zo leuk dat ze in 1989 werd aangenomen. "Ik heb het gebouw hier altijd onderhouden. Daarnaast, help ik ook met de voorbereiding van interne evenementen," vertelt ze.

    Anekdotes en harde klappen

    In de 32 jaar dat ze werkt, heeft ze veel hoogtepunten meegemaakt. "Ik weet nog dat een van de werknemers op een dag een vra

    Lees meer »
  2. Duurzame voedselverpakkingen : welke is de beste?

    Duurzame voedselverpakkingen : welke is de beste?

    Waar moet je opletten als je een duurzame voedselverpakking kiest? Vind hier meer informatie.

    Net zoals de meeste producten en activiteiten hebben verpakkingen ook een ecologische footprint. Het is dus belangrijk om te weten welke je best kiest.

    Er zijn 3 elementen waar je rekening mee moet houden: de grondstof (fossiele of organische),  de CO2 uitstoot (totale uitstoot van broeikasgassen die wordt veroorzaakt door het product).

    Hierna een vergelijking van de C02-uitstoot voor verschillende grondstoffen:

    Er zijn hier echter wel enkele beperkingen. Alleen de ontginning en de productie van het grondstoffen wordt in rekening gebracht. De ecologische gevolgen van de productie zijn hier niet opgenomen.

    Tenslotte,  is er de Material Footprint Analysis (MFA). Deze houdt rekening met de volledige levenscyclus van het product. Het is op basis van deze

    Lees meer »