Hygiëne en reiniging bij horeca en catering
Jouw imago als restaurant, cateraar of traiteur staat of valt met de kwaliteit van hygiëne. Voedselveiligheid is in ieders belang, en zeker voor je gasten. De gast, gastvrouw of gastheer betalen er zelfs voor. We bieden jou een heel ruim aanbod aan hygiëne- en reinigingsproducten aan. We geven graag advies als je vragen hebt!
HACCP: horeca en catering
HACCP is de hygiënecode voor iedereen die met voedingsmiddelen werkt: snackbar, viswinkel, cateraar, slager, etc. Je doet er goed aan om een HACCP-plan of -beleid zelfs uit te schrijven voor je bedrijf. Op die manier is het duidelijk voor iedereen in je bedrijf wat hygiënisch werken inhoudt.
Persoonlijke hygiëne in en rond de keuken
De hygiëne-regels zijn er om voedselvergiftiging bij consumenten tegen te gaan. Zo is het belangrijk om je handen met zeep te wassen voordat je eten bewerkt. Ook handschoenen zijn handig en hygiënisch, vergeet ze wel niet uit te doen als je een ander product gaat behandelen.
Werkkledij voor keuken en productiezone
Zorg voor speciale beschermkledij die niet gedragen wordt buiten de keuken of productiezone (handschoenen, schorten, baardmasker). Op die manier breng je geen onverwachte ‘gasten’ over op voeding. Idem voor wapperende haren, die kan je best bedekken met een haarnetje.
Advies nodig over HACCP voor jouw bedrijf of zaak? Neem contact op met onze experts via 016/301 301 of webshop@variapack.com