Gelieve uw favorietenlijst te selecteren

Privacy en Cookie Policy

PRIVACYVERKLARING

VARIA-PACK N.V. (commerciële benaming = Variapack) met maatschappelijke zetel te Aarschotsesteenweg 114, 3012 Wilsele, met ondernemingsnummer BE 0 407 977 446 (hierna “wij”, “ons” of “onze”) verwerkt persoonsgegevens overeenkomstig deze privacyverklaring.

Voor verdere informatie, vragen of opmerkingen omtrent ons privacybeleid, kunt u terecht bij de beheerder van de site Variapack (hierna “Website”) via webshop@variapack.com.


Welke persoonsgegevens verzamelen wij van u tijdens uw bezoek aan de Website?

Technische informatie (IP-adres, browsertype, geografische locatie en besturingssysteem) en informatie met betrekking tot uw browsinggedrag (vb. welke links u aanklikt op de Website, hoe lang of hoeveel keer u een pagina bezoekt).

Identiteitsgegevens (naam, (leverings)adres, e-mailadres, telefoonnummer, facturatiegegevens).

Hoe komen wij aan uw persoonsgegevens?

Wanneer u onze Website bezoekt, verzamelen wij via cookies (zie Cookieverklaring) technische informatie en informatie over uw browsinggedrag.

Wanneer u een bestelling plaatst op onze Website, dan verzamelen wij via het bestelformulier uw identiteitsgegevens en de informatie m.b.t. de bestelde producten.

Wanneer u zich inschrijft op onze nieuwsbrief en/of (gepersonaliseerde) reclame-mailing, dan bekomen wij uw e-mailadres via het invulformulier.

Waarom verwerken wij uw persoonsgegevens? (doeleinden)

Uw technische informatie gebruiken wij voor (i) het verzorgen en verbeteren van de Website, (ii) het opmaken van anonieme statistieken en (iii) het verbeteren van uw gebruikservaring bij het bezoeken van de Website.

Uw identiteitsgegevens gebruiken we om (i) de geplaatste bestelling te kunnen uitvoeren, m.n. te leveren en te factureren en/of (ii) u een nieuwsbrief en/of (gepersonaliseerde) reclame toe te sturen.

Voor de communicatie met leveranciers, om te voldoen aan wettelijke of reglementaire vereisten en voor de behandeling van klachten of vragen van klanten.

Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken? (rechtsgrond)

Uw technische informatie mogen wij verwerken omdat u enerzijds hiervoor toestemming geeft via de ‘cookie’-banner (zie Cookieverklaring) en anderzijds omdat het kadert in ons gerechtvaardigd belang om onze Website en dienstverlening voortdurend te verbeteren.

Uw identiteitsgegevens en uw bestelde producten mogen wij verwerken met het oog op de uitvoering van onze overeenkomst, m.n. uw bestelling. Zonder uw naam, adresgegevens en dergelijke meer kunnen wij onmogelijk uw bestelling tot bij u brengen. Het is dan ook noodzakelijk dat wij deze gegevens van u vragen. Vaak dienen wij als onderneming uw persoonsgegevens te verwerken en verder bij te houden omdat wij hiertoe wettelijk verplicht zijn.

Voor het versturen van onze nieuwsbrief of (gepersonaliseerde) reclame zullen wij u op voorhand uw toestemming vragen. U heeft altijd de mogelijkheid om deze toestemming terug in te trekken, waarna wij u dergelijke reclame niet langer zullen versturen.

Delen wij uw persoonsgegevens met derden?

Indien dit noodzakelijk is ter verwezenlijking van de vooropgestelde doeleinden, zullen uw persoonsgegevens worden gedeeld met derde ontvangers: denk maar bijvoorbeeld aan de maker/hoster van onze Website of de bank / betalingsdienstverlener die het betalen van uw bestelling mogelijk maakt en tussen zal komen van zodra u met uw kaart de betaling wenst uit te voeren.

We kunnen persoonlijke gegevens delen wanneer we bedrijven of activa kopen of verkopen.

Wij garanderen dat alle derde ontvangers de nodige technische en organisatorische maatregelen zullen nemen ter bescherming van uw persoonsgegevens.

Dragen we persoonlijke gegevens over naar het buitenland?

Soms moeten we persoonlijke gegevens naar het buitenland sturen, bijvoorbeeld als onderdeel van de uitvoering van een order. Wanneer we dit moeten doen, streven we ernaar de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen om ervoor te zorgen dat de informatie goed beschermd blijft en op de juiste manier wordt gebruikt, ongeacht waar deze zich geografisch gezien bevindt. Dit zal meestal op contractuele basis gebeuren.

Maken we gebruik van geautomatiseerde besluitvorming?

Wij voeren geautomatiseerde besluitvorming uit wanneer u onze website gebruikt. Dit houdt in dat wij u informatie aanleveren op basis van uw onlinegedrag. Dit stelt ons in staat om voor u relevante informatie weer te geven.

Hoe lang houden wij uw persoonsgegevens bij?

Uw persoonsgegevens worden enkel verwerkt voor zo lang als nodig om de doeleinden te bereiken. Zij zullen dus worden bewaard gedurende de termijn die noodzakelijk is om de doeleinden te realiseren of aan de wettelijke vereisten te voldoen (onder andere op het gebied van boekhouding).

Welke zijn uw rechten? (Recht van inzage, verbetering, wissing, beperking, bezwaar en overdraagbaarheid van persoonsgegevens)

U heeft te allen tijde recht op inzage van uw persoonsgegevens en kan die (laten) verbeteren indien ze onjuist of onvolledig zijn, ze laten verwijderen, de verwerking ervan laten beperken en/of bezwaar te maken tegen de verwerking ervan met inbegrip van profilering.

Indien de verwerking van uw persoonsgegevens gebaseerd is op uw voorafgaande toestemming, beschikt u natuurlijk over het recht om die toestemming in te trekken.

Bovendien heeft u het recht om een kopie (in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm) van uw persoonsgegevens te bekomen en de persoonsgegevens te laten doorsturen.

Om die rechten uit te oefenen kunt u:
- zelf de instellingen van uw klantenaccount aanpassen; en/of
- een e-mail verzenden naar het volgende e-mailadres: webshop@variapack.com (Hierbij kan een extra identificatie gevraagd worden ter legitimatie).

Waar kunt u een klacht indienen?

U beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel - contact@apd-gba.be).


Laatste update van deze privacyverklaring: 14 januari 2019.


COOKIEVERKLARING

Tijdens een bezoek aan Variapack worden cookies op de harde schijf van uw computer of mobiel toestel geplaatst.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat wij op uw computer of mobiel toestel opslaan wanneer u Variapack bezoekt.

Cookies worden meestal gebruikt om websites optimaal te laten functioneren, om de handelingen van de bezoekers van de website bij te houden, om logingegevens te bewaren, etc. Er zijn verschillende soorten cookies die onderscheiden kunnen worden naar gelang hun oorsprong, functie en levensduur.

Meer over cookies kunt u lezen op www.aboutcookies.org.

Welke cookies gebruiken wij en waarom?

Wij gebruiken in eerste instantie “First party cookies”. Dat zijn technische cookies die gebruikt worden door Variapack en die tot doel hebben de site optimaal te laten functioneren. Voorbeeld: instellingen die de gebruiker bij de vorige bezoeken aan de site heeft gedaan, of nog : een vooraf ingevuld formulier met data dat de gebruiker tijdens vorige bezoeken heeft gedaan.

Wij gebruiken verder nog een aantal “Third party cookies”. Dat zijn technische cookies die gebruikt worden door derde partijen en die tot doel hebben ons te informeren over uw browsing gedrag en over uw technische gegevens.

Zo gebruiken wij:

1) Google analytics

Variapack maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om Variapack te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van Variapack (met inbegrip van uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u Variapack gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal Uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. Meer info op: https://policies.google.com/privacy/partners?hl=nl

Door gebruik te maken van Variapack geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

2) Hotjar

Hotjar is een hulpmiddel voor klantfeedback en webstatistieken. Variapack gebruikt Hotjar om muisklikken, muisbewegingen en scrollgedrag te meten. Hotjar verzamelt informatie over bezochte pagina's, acties die daarop worden ondernomen, het land van herkomst en het gebruikte apparaat, besturingssysteem en browser. Hotjar verzamelt geen persoonlijk identificeerbare informatie (PII) afgezien van datgene wat je vrijwillig invoert op Variapack. Hotjar houdt uw surfgedrag niet bij op websites die geen gebruik maken van Hotjar-diensten. Meer info op: https://www.hotjar.com/cookies

3) Facebook (Pixel)

De Facebook-pixel is een script, een stukje code, dat op Variapack geplaatst werd zodat Facebook gegevens kan verzamelen over u als websitebezoeker. Facebook kan op die manier nagaan wie er op welke pagina’s van Variapack komt. Maar alleen als die bezoeker op dat moment ook is ingelogd op Facebook. Meer info op: https://www.facebook.com/policies/cookies/

Kunt u cookies niet accepteren?

U kan uw internetbrowser zodanig instellen dat cookies niet worden geaccepteerd, dat u een waarschuwing ontvangt wanneer een cookie geïnstalleerd wordt of dat de cookies nadien van uw harde schijf worden verwijderd. Dit kan u doen via de instellingen van uw browser (via de help-functie). Hou er hierbij wel rekening mee dat bepaalde grafische elementen niet correct kunnen verschijnen, of dat u bepaalde applicaties niet zal kunnen gebruiken, of dat u bepaalde informatie opnieuw zal moeten invullen.

Meer over cookies kunt u lezen op www.aboutcookies.org


Laatste update van deze cookieverklaring: 17 april 2018